Vegan Meringue (Kikkererwten)

Goed voor1 Portie

 Vocht uit 1 blik kikkererwten
 1 kop kristalsuiker
 1/2 theelepel vanille extract
 1/2 theelepel Cream of Tartar

1

Maak je iets lekkers met kikkererwten? Met dit recept gooi je het vocht nooit meer weg, je maakt er lekkere meringues van!

Oven voorverwarmen op 100graden.

2

Gebruik net als bij eiwitschuim een brandschone kom en klopper.
Klop het sap uit 1 blik kikkererwten op medium stand schuimig. Even geduld, het wordt langzaam witter en vormt lichte pieken.

3

Dan Cream of Tartar toevoegen (te koop bij de toko). Dit zorgt voor een stabieler “eiwit”. Geduldig doorlopen tot zachte pieken.
Mixer op hoog zetten.

4

Bij nog stevigere pieken eetlepel voor eetlepel de suiker en vanille toevoegen. Telkens de suiker goed laten oplossen voor je de volgende toevoegt. Geduldig kloppen tot stijve pieken.

5

Meringue in een spuitzak doen en grote of kleine schuimpjes spuiten op een bakblik bedekt met bakpapier.

(Het mengsel lijkt sterk op eiwitschuim, maar is iets minder sterk dus de vormen zakken wat meer uit in de oven dan bij meringue van eieren. De smaak is echter bijna gelijk).

6

In de oven zetten en 1 uur laten drogen. OVEN NIET OPEN DOEN! Na 1 uur nog 1 uur in de oven laten afkoelen. Dan kijken of ze klaar zijn. Als het goed is komen ze dan makkelijk los van het bakpapier.

Ingrediënten

 Vocht uit 1 blik kikkererwten
 1 kop kristalsuiker
 1/2 theelepel vanille extract
 1/2 theelepel Cream of Tartar

Instructies

1

Maak je iets lekkers met kikkererwten? Met dit recept gooi je het vocht nooit meer weg, je maakt er lekkere meringues van!

Oven voorverwarmen op 100graden.

2

Gebruik net als bij eiwitschuim een brandschone kom en klopper.
Klop het sap uit 1 blik kikkererwten op medium stand schuimig. Even geduld, het wordt langzaam witter en vormt lichte pieken.

3

Dan Cream of Tartar toevoegen (te koop bij de toko). Dit zorgt voor een stabieler “eiwit”. Geduldig doorlopen tot zachte pieken.
Mixer op hoog zetten.

4

Bij nog stevigere pieken eetlepel voor eetlepel de suiker en vanille toevoegen. Telkens de suiker goed laten oplossen voor je de volgende toevoegt. Geduldig kloppen tot stijve pieken.

5

Meringue in een spuitzak doen en grote of kleine schuimpjes spuiten op een bakblik bedekt met bakpapier.

(Het mengsel lijkt sterk op eiwitschuim, maar is iets minder sterk dus de vormen zakken wat meer uit in de oven dan bij meringue van eieren. De smaak is echter bijna gelijk).

6

In de oven zetten en 1 uur laten drogen. OVEN NIET OPEN DOEN! Na 1 uur nog 1 uur in de oven laten afkoelen. Dan kijken of ze klaar zijn. Als het goed is komen ze dan makkelijk los van het bakpapier.

Vegan Meringue (Kikkererwten)