Snelle Paella

AuteurJosCategorie,

Spicy door de chorizo en heerlijk vol door de wijn

Je kunt als extra nog grote garnalen toevoegen op het moment dat je de kip aanbakt. Helemaal lekker!

Goed voor4 Porties

 gele rijst voor vier personen
 een halve ui
 twee tenen knoflook
 een handvol in blokjes of plakjes gesneden chorizo
 een kleine enkele kipfilet
 een kleine paprika
 een handvol zwarte olijven
 een kopje vers bevroren doperwten
 een glas witte wijn
 een halve liter groente bouillon
 olijfolie
 snufje saffraan

1

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en hak de ui en knoflook fijn

2

fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie

3

voeg de kipfilet, chorizo en paprika toe en bak totdat de kip net gaar is

4

voeg de rijst en saffraan toe en roerbak totdat de rijst glazig is

5

voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze nagenoeg volledig is opgenomen. Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe, steeds als er zoveel vocht is opgenomen dat het niet makkelijk meer roert

6

als de rijst moeilijker vocht begint op te nemen stoppen met toevoegen en de olijven en doperwten toevoegen en omroeren. Laat dit nog een paar minuten pruttelen en klaar!

7

serveer met plakjes komkommer

Ingrediƫnten

 gele rijst voor vier personen
 een halve ui
 twee tenen knoflook
 een handvol in blokjes of plakjes gesneden chorizo
 een kleine enkele kipfilet
 een kleine paprika
 een handvol zwarte olijven
 een kopje vers bevroren doperwten
 een glas witte wijn
 een halve liter groente bouillon
 olijfolie
 snufje saffraan

Instructies

1

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en hak de ui en knoflook fijn

2

fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie

3

voeg de kipfilet, chorizo en paprika toe en bak totdat de kip net gaar is

4

voeg de rijst en saffraan toe en roerbak totdat de rijst glazig is

5

voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze nagenoeg volledig is opgenomen. Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe, steeds als er zoveel vocht is opgenomen dat het niet makkelijk meer roert

6

als de rijst moeilijker vocht begint op te nemen stoppen met toevoegen en de olijven en doperwten toevoegen en omroeren. Laat dit nog een paar minuten pruttelen en klaar!

7

serveer met plakjes komkommer

Snelle Paella